mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Astrológia a horoskopy - 

Ako sa v tom nájsť?

neznámy
neznámy | 5.11.2015 09:24
Poznám dosť škorpíkov, sú naozaj čímsi typickí. Moja kolegyňa má také sivozelené oči, dosť zle sa do nich pozerá. Ale to som už počula aj o sebe, že sa mi nedá dlho dívať do očí a škorpík nie som.
Muži škorpióni, ktorých poznám sú tmavookí. Mali by ma priťahovať, veď mám v škorpiónovi mars a to ešte v ôsmom dome. Ale veru nie, čo sa týka príťažlivosti, to znamenie so mnou fakt nič nerobí. :)
Keď si písala, že taký muž je neotrasitelnou autoritou.... tak to teda nie, aby bol pre mňa muž autoritou, to už neviem aký by musel byť. Takého som ešte nestretla.
Pre mňa je muž partner, interakcia na základe dopĺňania, nikdy nie autorita.
neznámy
neznámy | 5.11.2015 09:45
A vôbec...toto rozlišovanie ľudí, čo sa týka vzhľadu a znamenia, nie je to blbosť?
Ja som levica, vysoká, štíhla a do blond, suseda je levica nízka, plnšia a tmavá...proste to sa takto nedá vôbec škatulkovať :)
neznámy
neznámy | 5.11.2015 10:11
Vysoká, štíhla.... lebo ascendent Panna, lebo Merkúr predsa. :)
A do blond? Ty nie si od prírody blond.
Mne sa vo veľa prípadoch potvrdilo, že ascendent je čo sa týka vzhľadu dosť presný, hoci aj ostatný horoskop je o inom. Ja mám vedľa ascendentu Merkúr a tiež nemám sklon k priberaniu, možno do 20 rokov som bola až extrémne chudá, hoci som zjedla všetko, čo nezjedlo mňa.
Chcela by som poznať z praxe niekoho, koho ascendent má niečo s Merkúrom a má sklony k nadváhe. To by som sa čudovala.
Podľa Pálešovej Angelológie dejín, obdobia pod vládouv určitej planetárnej sily sa prejavovali napríklad aj v tom ako bolo zobrazovaní anjeli. V Baroku, za pôsobenia archanjela Gabriela, mesačnej sily, boli anjeli zobrazovaní ako tučnučké detičky. Za obdobia archanjela Rafaela, merkurickej sily mali anjeli dospelé telá a štíhlu, predĺženú siluetu. Atď...
neznámy
neznámy | 5.11.2015 10:21
Keď rozmýšľam, tak ale úlohu hrá aj slnko samozrejme, lebo tiež čo poznám Panny, sú to štíhli ľudia.
To už musí byť asi niečim iným pokafrané, ak človek so slnkom, alebo ascendentom v Panne, či v Blížencoch, alebo Merkúrom na asc má nadváhu.
Ach, už príliš kombinujem :) Ale za nejaký výskum by to stálo.
Moja skúsenosť to potvrdzuje.
neznámy
neznámy | 5.11.2015 10:30
Tomu sa ja nerozumiem, len reagujem na diké, ktorá písala o ľuďoch v znamení Škorpióna a ich typickom vzhľade...že ja som Lev a som úplne iná ako Lev u susedov :)
Čiže posudzovať podľa len znamenia výzor sa nedá zrejme, tak som to myslela.
neznámy
neznámy | 5.11.2015 10:54
U tých škorpionov ani tak nejde o fyzický vzhľad ako skôr "čosi", nejaké osobnostné vyžarovanie, ktoré niekoho doslova uchvacuje, niekomu je protivné, ale vždy akoby kdesi v úzadí, v skrytosti čosi aktívne fungovalo.
Postaviť vedľa seba typického blíženca a typického škorpióna, to ti aj oči vykole. :D
neznámy
neznámy | 5.11.2015 11:07
No dobre, ak si teraz spomeniem na Blížencov, ktorých poznám a na Škorpiónov, tak Blíženci rozhodne NIE a Škorpíci určite ÁNO :) To vyžarovanie uznávam, to je silné u nich.
Do tohto kresla by som typického Škorpióna posadila :)

neznámy
neznámy | 5.11.2015 12:56
Tos myslím Zuzko přesně popsala, co je na Štírech "nejosobitější". vyzařování, kdesi uvnitř, jako by stále cosi uvnitř aktivně fungovalo. Ale vlastně mnohdy nevíš, "co se děje". Ten pohled je naprosto nečitelný, ale zároveň jak rentgen. - Mám pocit, že na Štíry "nemám", podobně jako na Lvy. :DStávám se vedle nich submisivní, což mi není příjemné. - Možná by vlastně Lev se Štírem mohli utvořit silný pár. Kdo ví, to záleží na jedincích.
neznámy
neznámy | 5.11.2015 13:16
Presne ako u mňa :) Lev a Škorpión.
Dve najegocentrickejšie znamenia zverokruhu až ma to dostáva do kolien.
Už len z toho dôvodu oni spolu nemôžu navzájom fungovať, asi :)
Ale fakt je, že nie každý Lev a nie každý Škorpión... aj keď ten magnetizmus je silný a mám na nich doslova "ňuch" :) ... až pri tomto mojom Škorpiónovi sa cítim taká maličká a vôbec mi to nie je nepríjemné, naopak :)
Pritom na neho mám - on sám ma vnímal od prvej chvíle ako Bohyňu :).
Ale to On je môj Zákon, môj Boh, ktorého si nadovšetko vážim, ctím a rešpektujem.
neznámy
neznámy | 5.11.2015 13:28
To je zajímavé:), jak podobně to cítíme - máme prohozený Asc a znamení, Raka a Váhy.
Na svého Štíra také mám, ale jsou chvíle - kdy nevím, prostě vůbec nevím, jestli najednou nezmizí, jestli je tady přítomen, nevím, co si doopravdy myslí, jestli si myslí to, co říká, to co dělá, jestli dělá, protože chce. Je pro mě záhada. To asi není nejlepší předpoklad pro vztah. Ale máme ty propojené osy, asc desc, a pak si zase rozumíme beze slov a věřím mu každý pohyb.:) No. Nějak si to dělám složité.
Lvi mě přitahují, ale rychle mě (většinou) ženou k té submisivitě, tak odcházím, samozřejmě ne jako vítěz.
neznámy
neznámy | 5.11.2015 13:51
Prehodené znamenie a asc. - áno, všimla som si to.
Všetko sedí ako píšeš.
Až na to, že tú moju absolútnu submisivitu a odovzdanosť vo mne prebúdza len tento jeden jediný Škorpión, vlastne vo mne prebúdza všetko, mňa celú, akoby otvoril nejakú moju 13. komnatu.
(A mňa to fascinuje, čo všetko so mnou dokáže - ako písala diké, žiadny iný by to nesmel, ale pritom nemám pocit, že by to bolo o tom, že by som mu to dovolila, iste, žiadnemu inému by som to nedovolila, ale v tomto prípade to nie je o dovoľovaní, proste to tak je, tak to ide a tak je to krásne) :)
neznámy
neznámy | 5.11.2015 13:57
Ano, "prostě to tak je, tak to ide a tak je to krásné". -FLOWER-
Ať Ti to tak zůstane už napořád.-THUMBSUP-
neznámy
neznámy | 5.11.2015 22:20
Jezisikriste....ako mozes vyzerat ako levica, ked mas preboha ascendent v panne...sak sa uvedom nie?...furt chces len na vyzor lev byt,ale niesi....aj ja by som chcela byt ine a nevyzerat tak prisno a nahnevane ked sa nesmejem....ale bohuzial mam tiez ten isty ascendent ako ty a ina nebudem:)
neznámy
neznámy | 5.11.2015 22:22
A este ke tomu skorpionovi, tie charakteristiske crty mozu mat aj ludia s ascendentom skorpiona, nielen slnkom...tak:)
neznámy
neznámy | 5.11.2015 22:48
Ja som napisala "neotrasitelnou"?-LOL-

Vazim si ho a uznavam ho, jeho nazory a jeho konanie. A je neuveritelne uprimny aj ked sa mi to niekedy nepaci.
Jednoduho viem presne preco ho lubim a travim s nim rada cas...toto je podla mna autorita:)

A k tomu vyzoru skorpiona...oni ti co nieco vyzaruju, ten magnetizmus, tak to su ti co maju skor ascendent v skorpionovi , nie slnko.
Moja kolegyna je kozorozec s asc. skorpiona a ma ten orli nos a tie sivomodre prenikave oci.
lak
lak | 5.11.2015 23:17
aj ja to potrebujem vo vztahu, len tomu hovorim vzajomna ucta/ respekt -MUSIC--COFFEE-
neznámy
neznámy » lak | 6.11.2015 00:23
:)presne tak...vies, ja si myslim ze v kazdom vztahu, ci je to v partnerskom, rodicovskom, ci pracovnom...potrebujeme aby bol ten partner pre nas autorita, aby sme si ho vedeli vazit a len potom si dokazeme vazit samych seba.
Ved si len predstav, ako sa moze mat rada taka zena, ak jej partner nadava, zhadzuje ju, ci ublizuje fyzicky a potom od nej vyzaduje starostlivost, nehu...skratka manzelske povinnosti v kazdom slova zmysle...ako sa moze taka zena pozriet do zrkadla potom? A plati to aj naopak. Aj podaktori muzi trpia takto nemo vo vztahoch.
U rodicovskeho vztahu k detom...ak si dieta nevazi rodica a nema v nom autoritu, co z neho bude? Chuda, ktore si bude hladat vzory vsade inde, len nie doma.Silou sa veru autorita neda vybudovat...
V praci ak si nemam vazit kolegyne, alebo sefa...tak tam chodim s nechutou a len z povinnosti a tymto chcem vlastne povedat to, ze ak v akomkolvek vztahu nevladne vzajomna ucta a respekt....tak ako si ty napisala:)...tak takyto vztah je chory a postupne umiera-NOSMILE-
lak
lak | 6.11.2015 00:44
-THUMBSUP--COFFEE-
neznámy
neznámy | 6.11.2015 08:31
Ach, zase tie pojmy-dojmy. :)
Pre mňa je autorita niečo iné. Vzhliadanie ku komusi, kto nás má viesť, lebo je múdrejší, schopnejší. Je to spoliehanie sa na druhého, nie na seba.
Spájam si to slovo aj s nekritickým obdivom, keď je jeden submisívny a druhý dominantný. A každý sa v tej svojej polohe vyžíva, robí mu to dobre.
Mám rada partnerstvo a dopĺňanie v zmysle, že spolupracujú dve rovnocenné bytosti, ktoré si nič dokazovať nepotrebujú.
Slovo autorita mne vyznieva inak ako tebe. To budú skúsenosti, pozorovania a všetko toto ovplyvnené vlastným postojom k životu. Takže je to strašne subjektívne. :)
neznámy
neznámy | 6.11.2015 09:37
:)Jojo, dojmy-pojmy.
Autorita je pro mne někdo, kdo je chytřejší, schopnější, vzdělanejší, moudřejší, "umí" - měla jsem v životě štěstí, že jsem potkala hodně autorit, na škole, v práci, v rozhovorech.
Nespojuju termín s nekritickým obdivem, autorita prostě existuje, vážím si jí, ráda se nechám poučit, ale nespoléhám na ni.
Dobré partnerství cítím jako ty - doplnění a spolupráce dvou rovnocenných bytostí. :)
Stránka:
< 3 4 5 6 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...