mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Astrológia a horoskopy - 

Ako sa v tom nájsť?

neznámy
neznámy | 11.10.2015 16:59
Som len bežný laik, čo sa o trošku viac zaujíma o astronómiu a veci mystické. Mám ale problém sa nájsť v znamení. Som narodená 22.7. čo je posledný deň raka. Avšak keď som si čítala vo viacerých zdrojoch charakteristiku raka, mám pocit, že to má so mnou spoločné len veľmi málo. Sedel by mi viac lev. Keď si však chcem kúpiť nejaký kameň, či riešiť horoskop, tak ako nájsť prienik oboch? :-(
martinbd
martinbd | 11.10.2015 18:10
Podľa tradície 30. stupeň znamenia náleží už ďalšiemu znameniu, takže si asi viac Lev, ale mám dojem, že to bude tak, že človek má z oboch znamení niečo. Ten kameň si môžeš vybrať aj podľa ascendentu, to je asi rovnako dôležitý prvok, ako postavenie Slnka. Alebo aj podľa zvyšku horoskopu.
Ináč čo sa týka charakteristiky, tak treba posudzovať horoskop ako celok, postavenie všetkých planét v znameniach, domoch a vzájomné aspekty.
neznámy
neznámy | 11.10.2015 18:29
Co se týká mystického výkladu horoskopu, doporučil bych spíše indický yiotish výpočet asc-ayanamsy. V západním zodiaku se mystika vykládá špatně. Asc máš v tropickém kde?
neznámy
neznámy | 11.10.2015 19:00
inak keby si sa narodila vo vecernych hodinach, tak uz by si bola lev... neviem, ci data tu naznacene su od teba spravne (asc vo vahach???), ale kedze mas pravdepodobne pluto aj mars na ascendente, vladca asc je v blizenococh v 9.dome a luna je v skorpionovi v konjunkcii s uranom, pricom slnko je v 10.dome (opozitum na 4.dom, kde vladne rak), tak aj podla horoskopu nepatris medzi typickych rakov...
neznámy
neznámy | 11.10.2015 22:19
Ahoj, tiež som račica, a ani ja som sa v tomto znamení nenašla a to som narodená 14. 7. Akurát sa necítim ako lev, ale odjakživa som sa pokladala za škorpióna, hoci toto znamenie nemám vo svojom radixe vôbec zastúpené. Úplne stačí, že mi "lapí" pluto na ascendente :D Aby som sa ale vyjadrila k Tvojej otázke ohľadom kameňa....verím, že v tomto smere je dobré spoľahnúť na svoju intuíciu (podvedomie, šiesty zmysel...) a jednoducho siahnuť po kameni, ktorý Ťa najviac zaujme, v podstate si vyberie on Teba :)
neznámy
neznámy | 31.10.2015 10:54
http://www.vestimesi.sk/a/dekady-znamenia-rak-373/
Ja som narodená v prvej dekáde a mne v mnohom sedia viac blíženci.
Riaď sa podľa intuície :)
neznámy
neznámy | 31.10.2015 14:10
Veľa záleží od ďalších záležitostí horoskopu, ja som si o sebe 25 rokov myslela, že som Baran a bolo mi to divné, veľmi som sa v tom znamení nenachádzala.
Až keď sa mi dostal do rúk prvý program na výpočet horoskopu, zistila som, že hoci narodená v prvý jarný deň, som ešte v znamení Rýb, do jarného bodu vstúpilo slnko asi 4 hodiny po mojom narodení.
V Baranovi mám iba Saturn a ostatné planéty sú väčšinou vo vodných znameniach. Takže toto môže byť aj tvoj prípad, možno u teba prevažuje znamenie Leva, alebo ohnivé znamenia, je veľa možností.
Čo sa týka výberu kameňa podľa znamenia, to ja vôbec neriešim. Podľa znamenia by mal pre mňa byť vhodný ametyst, mesačný kameň a podobne. Ale mňa kamene tohto typu vôbec nepriťahujú. Mám oveľa radšej kamene, ktoré sú nepriehľadné, akoby pevnejšie vo svojej energii. Ale na toto idem len pocitovo, neriešim to cez znamenie. Veď každý z nás je vlastne zložený z rôznorodých energií a až tie dávajú výsledný obraz, nie to kde sa nachádza slnko.
neznámy
neznámy | 1.11.2015 10:38
Ahoj:)...tiež mám slnko v rakovi a aj napriek tomu, že som narodená v druhej dekáde, sa necitim byť račica. Výzorom už úplne nie...tým som panna...to je môj asc., o tom niet pochýb.
Nakukla som ti do profilu a zistila, že máme dosť planét v rovnakých znameniach.
Možno ti ten pocit spôsobuje práve tá luna v škorpiónovi, mám ju tiež tam, dokonca len dva stupne od tvojej, takže možno asi viem ako sa cítiš. Aké aspekty máš na ňu?
Ďalej máme z osobných planét spoločný merkúr v rakovi a venušu v blížencoch. Mars mám ja vo vodnárovi a ty vo váhach, takže tu je spoločný len živel.
Charakteristicky sa síce môžeš vidieť v levovi, ale cítiš sa inak. Zameraj sa na tú lunu v škorpiónovi. U mňa to funguje...akých mužov stretávaš? V čom majú slnko?
U mňa sú to jednoznačne škorpióni...a ešte taká pikoška...protiľahlé znamenie škorpióna je býk...stretla som aj ich......takí muži sú síce fajn, dá sa s nimi kamarátiť, ale zamilovanosť smeruje v mojom prípade len a len k škorpiónovi :)
neznámy
neznámy | 1.11.2015 11:00
"takí muži sú síce fajn, dá sa s nimi kamarátiť, ale zamilovanosť smeruje v mojom prípade len a len k škorpiónovi :)"

Presne ako u mňa :)
A ešte Muž - Lev, ale škorpión vedie :)
neznámy
neznámy | 1.11.2015 16:50
:)...hmm...tiež máš lunu v škorpiónovi?:)
Ailime
Ailime | 1.11.2015 17:38
Kameň si môžeš vybrať aj intuitívne, ja to riešim tak a je to fajn... :)
neznámy
neznámy | 1.11.2015 17:55
Áno :)
Ale ja býkov priveľmi nestretávam... otec je síce Býk.
Mne to čo tebe vychádza s Býkmi pasuje na Mužov - Blížencov.
Fakt je, že Škorpióna a Leva spoznám na prvý pohľad a žiadne iné mužské znamenie ma "nefascinuje" :)
neznámy
neznámy | 1.11.2015 19:53
:)...a čo v blížencoch a levovi máš charakteristické v svojom horoskope?
neznámy
neznámy | 1.11.2015 20:27
Merkúr v zn. Leva
Venuša a Mars v Blížencoch
Okrem Luny mám v škorpiónovi ešte Neptún
neznámy
neznámy | 1.11.2015 21:07
Tak teda venuša a mars v blížencoch :)....páči sa ti komunikovať a rada komunikuješ...slovom...pismom...sms-kami:) a blíženci komunikatívni sú ,sama v nich mám venušu... ale potrebujem magickú príťažlivosť a tú cítim so škorpiónmi a myslím že aj ty. Jeden čas som chcela stretnúť, len tak zo zaujímavosti muža ktorý má mars v konjunkcii s mojou venušou. Tak som stretla...mal v blížencoch dokonca aj venušu a slnko.....liezli mi jeho reči na nervy a dokonca skladal básne ako ja, no nepáčili sa mi...
Posťažovala som sa môjmu škorpiónovi, ktorý je aj dosť strelec, lebo asc. venušu aj mars má v strelcovi, že prečo nedokáže byť trošička romantickejší a ver či never...dokázal normálne v sms-kách rýmovať ....nemal problém. Tak sme sa chvíľku aspoň zabavili:)...tie básničky mali síce nádych perverznosti, ale boli a to bolo pre mňa najdôležitejšie....a ešte som sa aj zasmiala-LOL-
neznámy
neznámy | 1.11.2015 21:15
Píšem básne... milujem sa hrať s písmenkami, slovné hračky a pohotové, trefné, často dvojzmyselné odpovede sú moja výsada :)
Smskovať som neznášala, pokiaľ som nestretla Pána Škorpióna :)
(odvtedy najradšej komunikujem už iba s ním :))
A romantických mužov fakt nemusím :)
"Môj" Škorpión má asc. v Panne, je narodený v prvej dekáde, takže vidieť tu aj vplyv Váh.
neznámy
neznámy | 1.11.2015 22:24
Ano...presne tak je to s tými slovnými hračkami, či dvojzmyselnými rečami aj u mňa a zaťať priamo do živého je moja výsada...som strašná čo sa týka tohoto, neodpustím si to ani pri tých ktorých milujem...no toto je moja milá škorpiónske ...vedieť poštipnúť v tú správnu, či najnevhodnejšiu chvíľu...

No a "môj" škorpión má to svoje slnko presne na mojom stéliu luna- jupiter- neptun...s tým sa bojovať nedá...to je skrátka tam...moja luna je v úplnom jeho zajatí...on je pre mňa autorita.:)
neznámy
neznámy | 1.11.2015 22:58
Ako škorpiónka som sa nikdy necítila. Dcéra je. :)
Môj má slnko v škorpiónovi.
Autorita, to je presne ono. On môže čo by žiadny iný muž nemohol :)
milan08
milan08 | 2.11.2015 10:28
tiez sa pripajam k takemuto vysvetleniu
neznámy
neznámy | 2.11.2015 21:40
Dobre som sa zasmiala nad tým, ako si reagovala na muža, s ktorým máš Venušu konj. Mars. -LOL- Je zaujímavé, že vás aj s DVG priťahujú muži v znamení, v akom máte Lunu. Ja som si vždy myslela, že (povrchne povedané) ženu priťahujú muži so zvýrazneným znamením jej Marsu a Slnka. Ale mne tiež najviac imponujú muži-Strelci a Lunu mám v Strelcovi (Mars a Slnko nie). Možno nás k nim ťahá cit, ktorý stelesňuje Luna... :)
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...