mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Astrológia a horoskopy - 

Ako sa naučiť chápať znamenia zverokruhu

neznámy
neznámy | 26.4.2016 09:45
Tento jeden aspekt Chiron a Slnko v sextile naznačuje, že je o jednu možnosť viac
zvládnuť to vnútorné zranenie, ktoré predstavuje Chiron a ako záleži na domoch a znameniach v ktorých sú Chiron a Slnko. Ale treba si pozrieť všetky aspekty Chironu, napr. opozície.
neznámy
neznámy | 26.4.2016 10:48
Keď je Chiron v 1. dome: Zranenie sa prejavuje v rámci vnímania vlastného Ja, identity a sebaúcty.( Keď je tam v konjukcii so Slnkom môže byť, aj vnímania dôležitých mužov - otca, manžela, synov a pod.).
Veľmi často tu dochádza k fyzickému zhmotneniu zranení, čo postihuje telo alebo fyzický vzhľad.

Chiron v Rybách - to je o uzatváraní sa do seba a ticho trpieť, vybudovať si pevný ochranný obal a s ostatnými ľuďmi jednať len pragmaticky, precitlivelosť, podliehanie vonkajším vplyvom, unikanie pred skutočnosťou.
Snaha zachraňovať slabších, obetavosť.

Treba si to dať do súvislosti s celým horoskopom.

Ja som to skúšala na sebe, ale mám dva časy narodenia, tak tými domami nie som si istá, ale pri návrate Chirona sa to obyčajne ukáže o čo presne ide, mne sa to ukázalo tým, že som prežila veľmi podobnú situáciu ako moja mama, keď mala 24 rokov. Ja som zažila veľmi podobnú situáciu v 52 rokoch a ani vtedy to nebolo jednoduché.
neznámy
neznámy | 26.4.2016 11:18
Ten opis je celkom trefný, naozaj. Uzatváranie do seba som si spájala skôr s tým, že v tej konjunkcii slnko, chiron je aj tretí, starý vážný pán Saturn. :)
Ale ako trpiteľ sa necítim, len si pripadám medzi ostatnými osamotene, hoci komunikatívna som. Ale naozaj je pravda, že pôsobím pri komunikácii pragmaticky, skôr chladne, alebo neosobne, ascendent vodnár a Merkúr pri ňom :-). Citovú komunikáciu mám len pre veľmi osobné a blízke kontakty. To je ten ochranný obal. Dalo by sa povedať, že ten vodnársky ascendent s Merkúrom, Chiron a Saturn uzatvárajúci medzi sebou Slnko robia to, že ma naozaj vidí len veľmi málo ľudí.
Ja mám teraz takmer presnú konjunkciu tranzitného Chirona s radixovým, dosť výrazne to cítim.
Ak by sa ti dalo, mohla by si aspoň stručne opísať, čo sa ti stalo pri návrate Chirona? Ak to samozrejme nie je príliš osobné. Ďakujem. :)
neznámy
neznámy | 26.4.2016 14:08
trigon Ascendent (1°19’)
konjunkce Černá Luna (4°55’)
sextil Slunce (0°50’)
sextil Venuše (2°14’)
kvadratura Saturn (0°52’)
opozice Uran (2°02’)

Chiron v byku v 9.dome
Slnko v raku v 11.dome
mám tam ešte tú kvadratúru na Saturn -SAD-
neznámy
neznámy | 26.4.2016 22:48
Veľmi zaujímavé čítanie je to. :) Zaujalo ma, že Cheironovým otcom podľa mytológie bol Saturn - Kronos, pán času. Teda ten, ktorý nám vymeriava čas. Čas, ktorý ako veličina funguje len s hmotou a priestorom. Cheiron je teda dieťaťom tohto obmedeného vymeraného času, ktorý nám Saturn - Kronos poskytol. Teda len v spojení so svojim synom Cheironom - utrpením, liečením a učením sa. Aké presné, keď si uvedomím, čo vlastne život na zemi je. Skúsenosť, učenie sa a poznanie na základe vlastného prežitku. Každý z nás je taký Cheiron, ktorý na základe vlastného utrpenia a poznania môže pomáhať iným cez súcit a lásku. To čo poznáme na sebe a cez seba, len to skutočne prežité dokáže spájať. Neviem to vyjadriť slovami tak akoby som chcela, čo je škoda. Možno mi je táto téma tak blízka, lebo moje radixové slnko je v zovtretí týchto dvoch, Saturna a Chirona - otca a syna. Hmm, veľká téma je to.
neznámy
neznámy | 1.5.2016 19:53
Chiron v IX. dome - stavia do popredia krízu oddelenosti od svojho vyššieho Ja,
to bude niečo ako, že sa treba občas zastaviť a dlhšie premýšľať nad problémom,
prípadne sa modliť, meditovať a pod.
Zranenie sa prejavuje v oblasti cestovania, cudzích krajín, filozofie, náboženstva.

Chiron v Býku - hľadanie bezpečia, istoty, dôvery a lásky často prostredníctvom materiálnych hodnôt, hromadiť materiálne hodnoty, sklon vynucovať si veci, sklon znevažovať seba alebo život. Úsilie nájsť a udržať si materiálne istoty bude postupne stále menej uspokojovať.
Teraz neviem, či sa to týka muža alebo ženy, muži sa zvyknú veľa venovať práci na úkor ostatných oblastí - to by mohol byť aj ten prípad.
Kvadratúra Saturnu je tiež o tých materiálnych hodnotách a opozícia Urán je snaha vyhnúť sa riešeniu problémov, čím sa môžu len odsunúť na o nejaký čas.
neznámy
neznámy | 1.5.2016 19:57
Som žena.....len to neviem v profile opraviť...vrrr...
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...