mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Astrológia a horoskopy - 

Ako s horoskopmi?

neznámy
neznámy | 2.1.2013 13:04
Ahojte, čím viac sa venujem astrologii (som ešte na úplnom začiatku), tym mam väčší chaos... Ale asi tak to má byť. Tak sa človek učí... Chcem sa opýtať, moje slnečné znamenie je býk a ascendent mám vo Váhach. Obom vládne Venuša. Keď si chcem prečítať nejaký dôveryhodnejší horoskop (nemyslím časopisy a noviny) na rok 2013, a nie je urobený priamo pre mňa, mám čítať horoskop o býkovi alebo o váhe? Je mi jasné, že žiaden horoskop nie je úplne presný, ak nie je robený priamo na mieru... Aký je systém v zostavovaní horoskopov? Robia ich podľa vládnucej planéty alebo podľa slnka? Alebo ich mám čítať oba, nečítať ich vôbec alebo si urobiť vlastný (možno keď budem mať 70)?
Lebo keď čítam horoskopy od jednej astrologičky, ona používa vládnuce planéty... a tým pádom pre Býka a Váhu sú veľmi podobné tie výklady.
Ďakujem za Vaše názory...
neznámy
neznámy | 2.1.2013 13:27
Mne sa zda, ze tie vyklady horoskopov su robene podla tranzitov planet v domoch podla Ascendentu (napr. oblasti ako praca, vztahy, peniaze,...), mne vyklady podla Asc viac pasuju (a to este podla Asc direkcneho, takze si citam Kozorozca, aj ked som Vaha) -PUH-
neznámy
neznámy | 2.1.2013 14:05
Tak doveryhodnejsiu predickiu si tazko niekde precitat. Najblizsie k tomu maju tunajsie rudiho vyklady, ktore su personalizovane. Netreba sa zaujimat o to ake je clovek znamenie, tuna je to robene "na mieru" - na datum a cas narodenia.

To co bezne vychadza ako horoskopy su solarne horoskopy, cize podla pozicie Slnka. Da sa to vztiahnut aj na ascendent alebo na akukolvek inu planetu ci bod v danom znameni. Vplyvy na Mesiac v Byku by mali byt viditelny v horoskopoch pre Byka. "By mali byt" je tu dolezite. Treba si uvedomit ake obrovske zovseobecnenie sa pouziva. Rozdiel medzi harmonickym sextilom a neharmonickou kvadratutou je 30 stupnov. Jedno znamenie ma 30 stupnov, planeta na jeho 1. stupni ma uplne ale uplne ine aspekty nez ta na 29. V solarnych horoskopoch je to ale stale Byk. I ked jeden dostava kvadrat a druhy sextil. Horoskopy pre cele znamenia teda pre 30 stupnove useky zodiaku maju velmi malu presnost i velmi maly vyznam.

Horoskopy pre vladnucu planetu neznie moc funkcne. Teoreticky priklad: moja, Rudiho a lodkina vladnuca planeta je trebars Mars. Moj je v Kozorohu, Rudiho v Raku, lodky v Blizencoch. Jak to zovseobecnit, co sledovat? Da sa sledovat pohyb planety po zodiaku, jej retrogradne fazy a prechody medzi znameniami, aspekty ktore aktualne robi. Takze ludia s vladnucou Lunou sa mozu ist zavesit, ta vystrieda za 27 dni vsetky znamenia a urobi kompletnu sadu aspektov k vsetkym planetam. A co ludia s vladnucou pomalou planetov, taky Neptun v jednom znameni 14 rokov ... Pripadne postni link, ale fakt to neznie funkcne. To uz radsej tie bezne horoskopy pre znamenia.
neznámy
neznámy | 2.1.2013 16:13
tak ak chces mat z astrologie nejaky osoh, tak najlepsie by bolo, keby si sa ju naucila sama a hlavne svoje zalezitosti konzultovala s nejakou kamaratkou, ci kamosom, ktory sa astrologii tiez rozumia, aby si ziskala aj pohlad druhej strany...pripadne s nejakym dobrym astrologom, ale zas tam to je financne narocnejsie, ak je ten astrolog profesional...navyse idealne je aj tak vediet zaklady astrologie, aby si vedela odhadnut mieru profesionality daneho astrologa....
toto je idealne riesenie...ale ak si myslis, ze astrologia nie je pre teba a chces mat z nej ako taky osoh, tak sa pozeraj na svoje personilizovane horoskopy (tu na stranke rocny ci denny horoskop...).
ale ak aj to je na teba prilis zlozite, tak aspon citaj take horoskopy, kde su znamenia rozdelene na useky (dekany, stupne) a hlavne kde dotycny, kto horoskop robil, aj pouizva nejake nazvy konstelacii, ktore posobia...pretoze problem mnohych takych vseobecnych horoskopov byva, ze su proste dotycnym clovekom (casto novinarom) vymyslene...
ak chces nieco presnejsie, tak si zisti hlavne stupne ascendentu, slnka a luny a mozes si precitat horoskop na rok 2013 z tejto nasej stranky (robeny pre dekany) alebo napriklad tento horoskop, ktory je robeny pre jednotlive stupne:
http://www.rezonance.cz/wp/category/horoskopy-2013/
Gitus
Gitus | 2.1.2013 23:09
s vladnucou lunou!-BIGEYE-obesit.
neznámy
neznámy | 3.1.2013 07:08
Ja som vedela, že tu mi pomôžu... Ďakujem :)
neznámy
neznámy » Gitus | 3.1.2013 14:25
To bolo myslene akoze ten horoskop pre vladnucu planetu sa neda nejak rozumne spravit, ze by to bolo nefunkcne. Obesit by sa nemal ist nikto nikdy :-)

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...