mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Astrológia a horoskopy - 

Ako pôsobí Chiron

Ona
Ona | 18.1.2013 18:24
Bola by som rada, keby ste mi viac priblizili posobenie planetky Chiron, ktoru vlastne objavili len v roku 1977.

Tesim sa na Vase nazory a odpovede.
:)
HKatka
HKatka » Ona | 18.1.2013 19:03
O Chironovi je toho napisane dost malo. Chiron bol v mytologii kentaur velmi mudry a mal liecitelske schopnosti. Sam seba ale vyliecit nedokazal, ked ho zasiahol otraveny sip. Myslim, ze aj v horoskope by mal symbolizovat nejake nase vnutorne zranenie, ktore si mame v tomto zivote poliecit svojpomocne. Napriklad ja mam Chirona v Blizencoch a v desiatom dome. Neviem sice presne co to znamena, ale co citim je to, ze asi najviac sa moje zranenia na dusi liecia, ked pomaham druhym ludom. Paradoxom ale je, ze mam z ludi panicky strach a mozno prave ten by som si mala v vyliecit v suvislosti s chironom. :)
neznámy
neznámy » Ona | 18.1.2013 19:44
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka » HKatka | 18.1.2013 19:59
Ja mám tiež Chirona v Blížencoch, ale o dom ďalej - 11... bližšie informácie o tom nájdeme na najdise.cz. Odtiaľ to viem ja. A presne aj o tom v akom dome...:)
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka » Ona | 18.1.2013 20:00
Sama sa o tom ešte učím, ale tak na najdise.cz určite niečo nájdeš v osobnom radixe :) Píše to tak dosť zložito, preto si to radšej urobi sama a možno ti to niečo napovie
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 19.1.2013 08:04
Já mám taky Chirona v Blížencích, ale v 6.d.
Info na těchhle stránkách mi dost sedí, Co se týče Chirona v Blížovi, tak souhlasím bez větších připomínek a co se týče 6. domu tak jsem extrémně citlivá na všechny elektrické a energetické vzruchy a musím si dost dávat pozor na svoje tělo, hlavně na to co jím, na žaludek a střeva - takže Panna se tam promítá dost podstatně (do čehož se promítají i další poškozené planety v Panně v mém horoskopu)

http://www.pannacz.com/astrologie.4/chiron-ve-znamenich.97.html

http://www.tula.estranky.cz/clanky/chiron-v-astrologii/chiron2Q.html
neznámy
neznámy » Ona | 19.1.2013 16:12
Chirón v baranovi v 8.dome,pravdu povedané ešte som nestíhala preskúmať tento aspekt a na najdise je písané že pôsobí po 52 roku života...akurát som pochopila že neviem poprosiť o pomoc a podeliť sa o úlohy,s čím súhlasím a prežiť si všetko na vlastnej koži,čo je tak isto pravda
neznámy
neznámy » Ona | 23.1.2013 11:02
Ahoj, vplyv Chiróna na náš život zaujíma aj mňa. Tiež som najvýstižnejší popis našla na Najdise. V mojom horoskope ho mám v retro. v 12-tom dome v znamení Býka na 22°51' a je v takýchto aspektoch: Chiron kvadratura Sever. uzol, kvadratúra Južný uzol, kvadratúra Merkúr, kvadratúra Mars a trigon Venuša. Vysvetlenie jednotlivých aspektov medzi týmito planétami som zatiaľ nenašla.
Chirón v 12-tom dome hovorí o potenciále vstúpiť do kozmického priestoru a hlboko do mysticizmu. Vraj ľudia s takto obsadeným chirónom majú sklon odovzdávať svoju vôľu učiteľom, pretože ich skoro získané vyššie vedomie nieje z tohoto sveta. Títo ľudia sa často uzatvárajú do neptúnskej izolácie, aby načúvali hudbe sfér. Tiež ich priťahujú ezoterický učitelia. Čo môžem potvrdiť. No mali by brať na vedomie, že učiť sa od nich môžu, ale nemali by ich následovať a podliehať im. Pretože každý z nás má slobodnú vôľu, ktorú sme dostali do vienka ako dar. Pokiaľ toto dokážu zvládnuť, tak sami sa môžu stať majstrovskými učiteľmi, ktorí povedú svojich žiakov po ceste k múdrosti. Niečo o Chirone som našla aj na tomto blogu:
http://holistic-care.blog.cz/rubrika/chiron
Pekný deň, Maya :)
neznámy
neznámy | 23.1.2013 12:44
Pozerala som si tie stranky, a je to velmi zaujimave, aj co sa tyka Chirona aj co sa tyka Lilithu..
Len je to tam vzdy tak nejak abstraktne napisane, hlavne o Lilithe, ze neviem ako sa to pretavuje do realneho zivota :)

Ten Chiron (u mna v znamení Byka, v 2.dome) sedí, v tom zmysle, ze si mam davat pozor na to, co jem, lebo v dosledku stresu a uponahlanosti, hodim do seba vsetko mozne a potom to tak aj vyzera..
A tiez co sa tyka penazi a majetku, vzdy som si myslela ze u mna je to jedno, ci mam peniaze alebo nie, ale je pravda ze peniaze (nie v zmysle chamtivosti alebo mamonu, ale v tom ze clovek je zabezpeceny, ze ma tolko, aby mu to stacilo a vie si to vazit) su dolezite, hlavne pre pocit istoty, nejakej zábezpeky, pocitu bezpecia aj z hladiska buducnosti (preto som nikdy neznasala na priatelovi ze furt len skrtí a šetrí, ale myslim ze uz to zacinam chapat) -PUH-
neznámy
neznámy » Ona | 23.1.2013 14:02
Tak nakoniec v astrolexikóne som našla celkom zaujímavý výklad o Chirónovi v domoch od pánov Rudolfa Starého a Parkera (myslím, že je to ten istý ako na najdise). Je tam tiež výklad niektorých chironových aspektov od Zeta:

http://astrolexikon.webnode.cz/vyklady/chiron/ve-znamenich/rudolf-stary/
http://astrolexikon.webnode.cz/vyklady/chiron/ve-znamenich/parkerovi/
http://astrolexikon.webnode.cz/vyklady/chiron/aspekty/zet/
Tiež je voľne dostupná na stiahnutie kniha Cheirón, asklépiovská medicína a jungovská psychoterapie od Rudolfa Starého na stránke:
http://www.sagittarius-rs.cz/ke-sta382eniacute.html
:)
neznámy
neznámy » Ona | 23.1.2013 15:53
Ja mám Chiróna v Rybách v prvom dome a vo veľkom trigóne s Neptúnom, Jupiterom a Mesiacom.
Marika dala link, kde je spomenutý Chiron v Rybách. Neviem to presne opísať, ako Chiróna vnímam, ale je to tam dosť presne vystihnuté.
Hlavne, čo sa týka Chiróna a očisty skrze Pluto.
Môžem sa kľudne stotožniť s tým, čo v tom článku napísala Barbara H. Clow. :)
neznámy
neznámy | 23.1.2013 16:57
:) Viac o pôsobení Chiróna sa môžete dozvedieť na astrologickej stránke Evolving Door Astrology. Je to síce v angličtine, ale dnes sa hádam dá už všetko preložiť, asi aj z mongolčiny i keď trocha zkomolene. Na tejto stránke nájdete v astrolexikóne aj iné astrologické výrazy, alebo výklad aspektov, znamení,... . Je tam tiež v ponuke zoznam astrolog. kníh od rôznych autorov.
http://www.evolvingdoor.ca/miscarticles/chiron-in-pisces.htm
Ona
Ona | 23.1.2013 21:13
Ahoj marikacontros,
dakujem, tie clanky su celkom zaujimave - precitala som si ich.
Ja mam Chirona v Kozorozcovi a naozaj ta trpezlivost je pre mna velmi dolezita. U mna je vsak Chiron retrogradny.
:)
neznámy
neznámy » Ona | 29.1.2013 18:49
pred pár rokmi som sa zaoberal Chirónom - a síce tak,že som si postupne čítal všetkých kentaurov a ktorého príbeh sa podobal na ten môj - ten som si preložil z reči symbolov do mojej reality...

v bájach je navyše napísané aj ako to dopadne...
neznámy
neznámy | 31.1.2013 17:34
ako to myslis, ze v bajach je napisane ako to dopadne, myslis, ze je tam napisany osud, ked si si vybral kon kretneho kentaura, potom si vedel ako to bude dalej a v tvojom zivote?alebo som to nepochopila?
neznámy
neznámy | 1.2.2013 16:49
Presne tak - odpovede máme vždy rovno pod nosom, to čo nás prvé napadne je správne riešenie - intuícia neklame...
Lenže väčšinou naša prešpekulovaná hlava všetko prevalcuje a odmietne...

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...