mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Astrológia a horoskopy - 

Agresivita

neznámy
neznámy | 19.6.2014 11:43
Fuuuuuu, tak to mohlo byť s ňou dosť ťažké... Ako tak pozerám všetky tie príspevky, začínam mať jasno. U mňa sa agresia nikdy nedostala na povrch, ale vnútorne som neskutočne trpela a samozrejme sa to somatizovalo. Cítim to rovnako ako ty.
neznámy
neznámy | 19.6.2014 12:07
Do linku Hudba, která vás nabíjí... dala dnes Hajounek video.
Presne toto ja občas potrebujem, vybiť si energiu, vyblázniť sa.
Nemávam pocit, že by som cítila agresivitu, nežiada sa mi udierať ani kopať, ani nadávať, alebo kričať, ale prebytok energie mávam.
To sa cítim ako odtrhnutá z reťaze, tak idem na kopec, tam skáčem ako koza, kde sa dá.
Alebo si pustím poriadne divokú hudbu.

Toto by ti tiež mohlo pomôcť, nie? Vybiť sa, vypustiť to, premeniť tú agresivitu len na energiu,či?
martinbd
martinbd | 19.6.2014 12:21
Máš presný čas narodenia?
Ináč Mars v Rakovi je v páde, ohnivá, ostrá planéta vo vodnom, mäkkom znamení. To čo píšeš že agresivitu prežívaš skôr vnútorne by dobre sedelo na Marsa v Rakovi.
Lepšie ako vybiť agresivitu, je odstrániť jej príčinu. Vybiť agresivitu je ako odstrihnúť burinu len na povrchu, zasa dorastie, odstrániť jej príčinu je ako vytrhnúť ju z koreňov. Agresivita, hnev, často premení z túžby, pripútanosti, z pocitu vlastníctva.
Ak je napríklad niekto pripútaný k pohodliu, tak sa bude hnevať, keď bude toto pohodlie narušené.
neznámy
neznámy | 19.6.2014 12:22
Ahoj :) Práve som to dopozerala/dopočúvala :) A škerím sa ako cvok :D Aj pri predstave teba na kopci "skáčucu ako koza" :D Úplne súhlasím, preto všetky tieto veci tiež robím, aby som menila agresivitu na energiu a našťastie to funguje. Len občas nejako zamrznem a vtedy sa to len hromadí a to je zlé. Asi to vyzerá, že som klbko nervov :D
neznámy
neznámy » martinbd | 19.6.2014 12:30
Ahoj, áno, čas narodenia by mal sedieť. Práve toto je to, čo potrebujem odhaliť. Dôvod či pôvod týchto mojich pocitov, lebo ja naozaj netuším prečo ich mám a je to strašne frustrujúce. Tak zatiaľ to len takto vybíjam, športom atď, ale radšej by som sa pobila práve s príčinou - páchateľom neznámym. A stavím sa, že to mám pod nosom, ale nevidím to. Alebo nechcem? :)
neznámy
neznámy | 19.6.2014 13:18
jj čakáme bábo :D ved to je to najhorsie ze si to vacsinou odnesú tí najblizsi ale hovorim nie je to moc často, ale stáva sa že sa vytočím do nepríčetnosti a vtedy mi je jedno, ale to už fakt musím byť dlhodobo pod tlakom alebo na mňa musí niekto neprávom zaútočiť..
martinbd
martinbd | 19.6.2014 13:49
Práve pozerám že ten tvoj Mars je ešte v 4. (alebo v 12. podľa toho na koľko sektorov sa kruh rozdelí) gauquelinovom sektore. Teda neviem či poznáš prácu Michel Gauquelina a jeho Marsov efekt, ale zistil, že štatisticky prevláda napríklad u športovcov alebo vojakov Mars v určitých zónach, jedna taká zóna je hneď nad ASC (smerom k MC) a druhá hneď po MC (smerom k DSC). Teraz neviem ako to presne delil, nie je to to isté ako domy, ale v programe Zet 9 sa dajú tie zóny rátať a tam mi vyšiel Mars v zóne 11,7, čo je ešte tá zóna, v ktorej prevládalo postavenie Marsu u športovcov a vojakov, ak tomu teda správne rozumiem.
Takže podľa toho by bol ten Mars silný.
neznámy
neznámy | 19.6.2014 14:28
To je krásne, gratulujem a prajem hlavne pevné zdravíčko! :) No a čo sa týchto našich prejavov týka...nie je super, že si to uvedomujeme a tým pádom s tým môžeme pracovať? To je prvý a najdôležitejší krok, držme si palce :)
neznámy
neznámy » martinbd | 19.6.2014 14:35
Toto mi žiaľ hovorí ešte menej než astrológia ako taká, ale ďakujem za ďalší postreh, cením si čokoľvek nové, čo ma môže posunúť. Rozhodne je to zaujímavé, veľa by to vysvetľovalo. Totiž to postavenie Marsu u športovcov a vojakov, to je tá oblasť kde Mars naozaj cítim. Tu ide až o zodratie tela :D Ale v bežných aktivitách mi trvá večnosť kým sa k niečomu rozhýbem. V športe to ide samo. Ty ako vnímaš svoje slnko v rakovi a ascendent v baranomi napríklad? To ma dosť zaujíma. :)
neznámy
neznámy | 19.6.2014 15:03
Ja by som sa nejako tou agresivitou netrápila. Myslím, že zdravá miera agresivity je potrebná a mne to neprekáža, navyše ja by som brala viac ofenzívny Mars ako je ten môj.

Ak mám naozaj nervy, v prvom rade to potrebujem zo seba dostať von tak, že si riadne zanadávam na to, čo ma štve a v druhom rade športom, prípadne mi dobre padne občas si zapáliť cigaretu a tak sa ukludniť a zo seba dostať tie prvé impulzy zlosti. Aj keď normálne nefajčím, niekedy ak pociťujem prílišný tlak al. stres dostávam tieto emócie zo seba tak, že ich s cigaretovým dymom proste vyfúknem von, je to pre mňa určitý rituál a forma relaxu. Čo si o tom myslia zástancovia zdravého životného štýlu je mi jedno. Aj tak nikto z nás nevie na čo umrie a radšej takto ako kebyže mám puknúť od nahromadenej zlosti a agresie :)...
Tiež mi pomáha vyrozprávať sa niekomu zo svojej zlosti a z toho, čo ma frustruje, takže moja najlepšia kamarátka je pre mňa bútľavou vŕbou v tomto prípade, čo mi veľmi pomáha a na základe rozhovoru s ňou sa dokážem na veci pozrieť inak.
I
nak, mňa priťahujú muži, kt. majú v sebe určitú dávku zdravej agresie avšak nie prehnanej, to je to Pluto v 7. dome. ;)
neznámy
neznámy | 19.6.2014 17:06
Trápiť sa určite nemá význam :) Súhlasím, agresivitu treba, všetkého však s mierou ako píšeš. Môj Mars v Rakovi je tiež defenzívny ako si písala v predchádzajúcom príspevku. Sranda je, že po mojom stretnutí s tieňom, ktorý sme tu tiež rozoberali, som zistila, že to nie je až taká pravda -LOL- Odvtedy sa môj život veľmi zmenil. Stále som síce vnútorne naštvaná, ale svojím spôsobom je mi to jedno. To asi nedáva moc zmysel, že? :D Zanadávať, zašportovať, zapáliť si, prečo nie? Naše rozhodnutia, naše následky :) Aj v tomto sa všetko zmenilo, ešte donedávna som sa správala ohromne masochisticky, pila, fajčila, robila si trapasy na verejnosti, zle sa rozhodovala a schválne tým samu seba trestala. Bútľavá vŕba tiež nie je na škodu, obzvlášť keď vie počúvať aj medzi slovami a múdro poradiť. Fúúúú, čaká nás ešte dlhá cesta :) Byť priťahovaná psychickou agresiou, nič moc...ale niet lepšej školy o sebe samej ;)
neznámy
neznámy | 19.6.2014 17:07
Ja mam Pluto a Mars v 7.dome ale absolutne ma nepritahuju muzi ktorí sa maju v sebe nejaku davku agresie -NOOO- priam sú mi takí samci odporní.
neznámy
neznámy | 20.6.2014 22:07
Joj, to ani mňa nie. Agresívni chlapi fuj! Aby som to ujasnila, priťahuje ma "životná" agresia v zmysle dravosť, odvaha, energickosť, sebavedomie, vitalita, skrátka všetky tie dobré marsovské stránky. Z chlapa musí sršať život, žiadny papučiar :) Pluto zasa nemusí podľa mňa predstavovať agresiu na psychickej báze, teda manipulácia atď., možno sa ti páčia energickí a hĺbaví muži zároveň :)
neznámy
neznámy | 23.6.2014 10:33
Hmm, no kazdy sme iny... Ja mam dost silny Mars v native, kt. je vladcom 1. domu cize Asc. Okrem toho mam dominantne to Pluto v Skorpionovi v 7. dome a silne stelium Mars-Pluto-Mesiac mam na rozhrani 7. a 6. domu v blizkosti Desc., takze zrejme preto ma pritahuju takyto muzi. Mam v sebe najviac zivlov ohna a zeme, voda mi tak trochu chyba.

Ty mas inde Asc. a Desc. a tiez Mesiac mas v Rakovi, co je velka citlivost na agresiu.
Aj ked mame urcite prvky podobne, nie su rovnake a preto mna viac pritahuju muzi, kt. maju v sebe istu davku zdravej agresie a muzskej sily a absolutne ma nepritahuju muzi, kt. su pasivni co sa tyka sportu a muzskych zalezitosti. Neviem aky mas vkus, ale kazdy mame v sebe zakoreneny nejaky ten prototyp muza, kt. nam sedi - animusa a kt. nas pritahuje a je dobre, ze kazdy ma ten typ nejaky iny. -YES-
neznámy
neznámy | 23.6.2014 10:35
NO jasne, takto som to myslela aj ja s tou agresiou... Chlap pre mňa musí byť proste chlap, sebavedomy a mužný a nech sa zaujíma o mužské veci ako šport, zbrane trebárs, autá a pod. :)
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...