mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Astrológia a horoskopy - 

Absence planet proti sobě, absence opozic v nativitě

neznámy
neznámy | 7.5.2012 17:38
no ano,ale planeta,ktorá má väčšiu astrologickú hodnotu v tej opozícii,vyhráva,a potlačí tú slabšiu..v mojom prípade je silnejší neptun v strelcovi,ktorému vládne..,takže mars v blížencoch,ktorý je slabší,neptun prevalcuje,a výsledok je,únik pred realitou..
hej,je to spôsob ako zachovať oba princípy,ktoré sú v opozícii..aby nedošlo k rozkladu.
neznámy
neznámy | 8.5.2012 16:11
takže když je vládcem ascendentu Venuše a ta je v trigonu na Saturn na Pluto..tak má vyšší astro hodnotu, než Neptun ? (který mimo této opozice není jinak aspektován, pouze ve 12.domě je Pluto a Saturn - 12.d patří Neptunu...) 5.dům je v Rybách...(není obsazen), Neptun je ve 2.domě ve Střelci v opozici na Venuši..

chci se dopídit co má vyšší astro hodnotu a co čemu ustoupí a co se podřídí nebo co vynikne, zda ta opozice Venuše/Neptun..nebo trigony od Pluta a Saturnu na Venuši...

:)-HEART-
neznámy
neznámy | 8.5.2012 16:33
neptun je v strelcovi povýšený..venuša v opozízii je asi v blížencovi,o to ide,v akom znamení sú tie planety,či v znamení svojho pádu,ale mu vládnu,alebo v povýšení..
takže v blížencovi je venuša v znamení neutrálnom,ani mu nevládne ani nieje v páde..takže neptun je z nich silnejší..a cez saturn pluto(ktoré z nich tvorí tesnejší aspekt na venušu-neptun),je možné túto opozíciu podchytiť..napr.cez saturn v trigone na venušu,že bude v láske pristupovať ako zodpovedný partner..
neznámy
neznámy | 8.5.2012 17:20
myslíš teda, že síla planety záleží pouze na znamení? Dům, aspekty nerozhodují?Já jsem právě myslela, že to znamení se bere v potaz víc u osobních planet, než u generačních.

mám opozici - neptun ve střelci - teda v povýšení a merkur v blížencích ve svém znamení, líp aspektovaný. I tak myslíš, že je silnější neptun?
neznámy
neznámy | 8.5.2012 17:23
Venuše je v Raku v 8.domě, nedodala jsem..:) to je možná též v neutrálním postavení..?...takže platí to co píšeš... - nebo-li - dá se to tak brát...
neznámy
neznámy | 8.5.2012 17:25
celkom nesuhlasim s tym co pise ardente...astrologia nie je armwresling :) sice opozicia moze vyzerat ako hojdacka, ale malokedy nastane konecny stav, kedy jeden princip prevalcuje dalsi...skor sa to strieda podla obdobi (tranzitov a direkcii) a vyvoja jedinca...niekto moze mat aj Venusu v pade a pod kvadratmi a opoziciami a aj tak ju moze mat celkom pekne "rozbalenu". a niekto zas pretrigonovanu a v domicile a jej funkcie mozu spat ako sipkova ruzenka-PUH-
navyse o tom, ze ci planety, ked su vo svojich znameniach, su mimoriadne silne, sa da silno polemizovat, kedze gauquelinove statistiky tuto teoriu celkom diskvalifikovali...na silu planet ma vplyv najme umiestnenie pri hlavnych osiach horoskopu...
a este k tym opoziciam. clovek pocas zivota prechadza urcitym vyvojom...sice radix je zaklad ale treba mat na pamati aj tranzity, ci direkcie, ktory jeho potencial rozvijaju...napriklad ak nemas v radixe ziadnu opoziciu ale v tranzitoch ich mas pozehnane, tak v tom obdobi sa prave tej objektivite a nadhlad moze ucit a rozvijat ho...
neznámy
neznámy | 8.5.2012 17:39
Hmm, mně se líbí to množství pohledů a to i ardentino, třeba se jí to osvědčilo..i když já popravdě nejsem na pevný řád/systém podle kterého to jede...proto připouštím i variantu, že otrigonovaná Venuše se nemusí vyloupnout a Venuše v pádu naopak může zazářit...každý to má nějak vysledované a zajímavé je to pozorovat, porovnávat.. Vše souvisí se vším - viz tranzity či ty direkce v návaznosti na nativ jak píšeš :) Jen ty direkce ještě tolik neovládám :))):)-FLOWER-
neznámy
neznámy | 8.5.2012 17:43
neprevalcuje,ale potlačí..to hovorím z praxe,opozícia sa neprejavuje rovnako,napr.ak mars mal silnejšiu astrologickú hodnotu než neptun,prejavoval by sa inak,napríklad absenciou predstavivosti..narozdiel od silnejšieho neptuna od marsu,kedy je naopak potlačený zmysel pre realitu,a zvýšená predstavivosť..
neznámy
neznámy | 8.5.2012 17:45
polial sú v opozícii a tlačia proti sebe..
neznámy
neznámy | 8.5.2012 17:52
samozrejme sila planet závisí aj na tom,v ktorom dome sa planeta nachádza..
ak máš merkur v blížencoch v 12.dome-dom ryby-neptun,takže síce je vo svojom znamení,ale v dome svojho pádu..a ak je v opozícii na neptun,tak tvoj prejav bude skôr neptunsky než merkuriansky..
neznámy
neznámy | 8.5.2012 18:41
jj. možná jo, asi je pro mě přirozenější to neptunské, i když ve vnějším projevu spíš uplatňuju merkura, abych nebyla za ufonku a bylo mi občas rozumět :). Měla jsem i období, kdy mě neptun úplně pohlcoval, ale bohužel se nevyznám ještě tak v tranzitech, abych si dokázala zdůvodnit čím to bylo.
neznámy
neznámy | 8.5.2012 19:33
opozícia tvorí tlak,a ak je v pohyblivých znameniach(blíženec,panna,strelec,ryba),a ešte aj v pohyblivých domoch(3.,6.,9.,12),tak je to vždy nápor na psychiku..ja tú moju opozíciu cítim vždy keď mi ju aktivuje niejaký tranzit..aj luna vždy keď prechádza strelcom cez môj neptún,alebo mars,tak mám potrebu unikať z reality.
neznámy
neznámy | 8.5.2012 20:29
to je zajímavé s tou lunou, nevím kdy přesně přecházela přes můj neptun, ale včera jsem se cítila tak nějak omámená a nebylo to alkoholem ani ničím, před usnutím se mi v hlavě vynořovaly básně, na které jsem si ráno nemohla vzpomenout (což určitě není žádná škoda:D) a vůbec jako bych byla v takovém mlžném oparu, to se mi ale teď v poslední době stává častěji.....Ještě mě napadlo, že ta opozice od neptunu, nebo merkur ve 12. d. může způsobovat chaotičnost, která mě otravuje život od malička, mám pocit, že dokážu snad i občas racionálně myslet, ale udržovat ve věcech pořádek, pamatovat si datumy, platit všechno včas, pořád něco neztrácet......to prostě jako bych neměla ve svých rukou-WALL- a neni to výmluva, už jsem si dala tisíc předsevzetí, že se polepšim a všechno marný -ROLL-
neznámy
neznámy | 8.5.2012 21:23
no ano,včera ti cez neptun tranzitovala luna:)
ja to už mám na sebe odsledované..
neznámy
neznámy | 14.9.2016 16:14
Ahoj, ja mam v horoskope napisane ze mam ranec , resp. stellium neviem ci je v tom nejaky rozdiel, alebo je to to iste? A tiez nie len ze nemam oproti planety, okrem dvoch prvkov, ktore tiez neviem ci zavazia, mam vsetky planety komplet pod obzorom, ale aspon rozdelene pomerne pol na pol na zapad a na vychod. Ked som toto citala o sebe, tak som sa "chytala" za hlavu kde mam ja vobec sance na jejaky pozitivny vplyv.
neznámy
neznámy | 15.9.2016 11:26
je v tom rozdiel...ranec je jeden tvar horoskopu (vsetky planety v uzkom vyseku horoskopu ... napr. max 4 znamenia obsadene) a stelium je nahromadenie 3 alebo viac planet pri sebe...
kazda charakteristika ma aj negativnu, tak aj pozitivnu stranu... neviem, kde si citala, ze planety pod obzorom su zosobenenim len nejakej negativnej charakteristiky...alebo stelium, ci ranec... vsetko ma svoje pro a proti...
napriklad pri ranci cloveku moze chybat objektivita, mozno kontakty, vsetko si musis zariadit sam, ale na druhu stranu je to horoskop ludi, ktori maju dar sa uzko specializovat na urcitu cinnost... a samozrejme uzka specializacia prinasa aj vyrazne vysledky...
neznámy
neznámy » Ona | 15.9.2016 12:01
-FLOWER-:)
neznámy
neznámy | 15.9.2016 12:24
podle mého názoru chybí takovým lidem objektivní pohled, jsou výrazně subjektivní, přesvědčení o své pravdě, opozici můžeme brát jako zpětnou vazbu.

Pokud chybí kvadratury, nemusejí být takoví lidé aktivní, mohou se vyhýbat rozhodným činům, jdou cestou nejmenšího odporu, nevydrží dlouhodobou námahu.

záleží vždy na tom, které další aspekty v horoskopu naopak převažují a na dalších jevech, jako obsazení domů, hlavních os, živlové struktuře.

Ti kdo mají převahu konjunkcí bývají soustředění na svůj cíl, nedbají zda mají či nemají pomocníky, následovníky. Vyhraněný typ představuje hromada konjunkcí ve tvaru CLUSTER/raneček. (Podzimní měsíce počátku 80. let). Ti by měli jít hlava nehlava za svým, koncentrovaní na zkušenosti obsazených domů.
neznámy
neznámy | 15.9.2016 13:02
Aha.. tak to som si uz asi len ja tak nejak davala dokopy tie vysledky, lebo zas ta uzka specializacia je obmedzena tym, ze tam nie je az taky rozhlad, ale fakt ze chybaju tie 'opacne pohlady' na vec, alebo tak nejak.
Ja mam teda aj stellium aj ranca som zistila. Stellium mam vo vahach 4 planety /a to vsetky v 3.dome/ a v strelcovi 3. Nejak sa mi niektore charakteristiky castejsie opakuju a trochu sa v tom zamotavam..
neznámy
neznámy | 15.9.2016 13:17
Tie kavadratury tam mam, hlavne pri prvych alebo hlavnych planetach, A co som porovnavala ine horoskopy, tak oproti nim mam zlozenie zivlov podelene rovnako /po 5/ medzi zem,ohen a vzduch iba voda tam je menej /2/. To mam z vypocitaneho horoskopu na stranke. Ale neviem ci to je uplne presne, lebo som uz nasla aj iny pomer zivlov na moj datum.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...