mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Astrológia a horoskopy - 

8. dom

neznámy
neznámy | 4.6.2015 14:15
Momentálne ma zaujíma téma smrti v horoskope a viem, že má asi čo najviac dočinenia s ôsmym domom.

Osmy dom mám v znamení kozorožca, Vládca ôsmeho domu (Saturn) v 10. dome a ako planétu v ôsmom dome mám urán.

Čo by to všetko mohlo signalizovať? :) Ako to máte vy?
neznámy
neznámy | 4.6.2015 15:58
Ja mám 8.dom neobsadený, v Baranovi, vládca Mars je v 3.dome.. O smrti hovoriť ťažko, lebo zatiaľ ešte stále žijem -LOL-.

Raz ma chcel zabiť brat, ako decko, nožnicami (3.dom - súrodenci) a raz som bola účastník autonehody, zrážky s nákladiakom, ale nič sa mi nestalo (3.dom - krátke cesty, nehody - Mars).

Osobne mám pocit, že zomriem na nejakú mozgovú porážku (Baran - hlava), máme to v rodine. Alebo nejaká smrť z neopatrnosti a zbytočnej rýchlosti v konaní (Mars). Zvyknem robiť kiksy s elektrospotrebičmi a tak :).

Ale toto je tak morbídna téma, že až -BIGEYE-. Smrť sa nemá predpovedať :).
neznámy
neznámy | 4.6.2015 16:33
Môj brat má v ôsmom dome urán a v mladosti mal veľmi často nebezpečné príhody, mal dosť úrazov, viackrát ušiel smrti o chlp.
Ale on to aj provokoval, má rád adrenalínové športy. Urán v ôsmom dome ako podľa astrologickej literatúry.
Ako sa to prejavuje u teba?
Ja mám v osmičke mars. Vraj drastická, náhla smrť. Ibaže ja neverím, že nejaký astrologický dom je v horoskope pre posledných pár minút života. Ten mars v osmičke sa tiež nejako prejavuje v živote, tiež robí svoju prácu ako urán.
Osmy dom má oveľa širší význam ako je fyzická smrť.
kozorozka
kozorozka | 4.6.2015 17:12
Smrť ako taká sa z horoskopu nedá vypočítať a do 8. domu patrí aj dedičstvo, finanačné úspechy, dane, ale aj vzťah k sexu - orgazmus sa tiež volá "malá smrť". :D

Urán v 8.dome v tebe vyvoláva napr aj túto zvedavosť, čo sa týka smrti :)
martinbd
martinbd » kozorozka | 4.6.2015 17:53
ale dá, akurát teraz sa tým už toľko astrológovia nezaoberajú, ale kedysi to dosť riešili.
martinbd
martinbd | 4.6.2015 17:59
ono takto k tomu niečo písať, vytrhnuté z kontextu, neviem či ti to niečo dá. Treba posudzovať horoskop ako celok, aj tie planéty čo píšeš sú v nejakých znameniach s nejakými aspektami. Každopádne, aj ja mám Urán v 8. dome, náhla smrť, keď sa mi Urán dostal na ASC, tak som sa veľmi rýchlo ocitol pod skalpelom lekára.
8. dom neznamená len smrť nositeľa horoskopu, to sa mi zdá ako najmenej zaujímavé, ale hlavne smrť, s ktorou sa v živote stretne, napríklad smrť blízkych ľudí, domácich zvierat a podobne, ale aj v symbolickom zmysle, smrť ako ukončenie nejakých záležitostí.
Vládca 8. domu v 10. dome môže byť povolanie súvisiace s finaciami, alebo aj so smrťou, napríklad v nemocnici, starobinci, pohrebné služby, vojak, policajt, to je všetko ale príliš všeobencé a bez posúdenie celku horoskopu sa nedá celkom dobre posúdiť, aká práca ťa čaká, alebo na akú sa hodíš.
martinbd
martinbd | 4.6.2015 18:04
aké si tam mala tranzity pri tej nehode?
neznámy
neznámy » martinbd | 4.6.2015 18:12
Bolo to 13.10.2007. Môj radix poznáš, tak mrkni..
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 4.6.2015 18:19
Tak za môj 8. dom zodpovedá urán v 5. dome...aspektovo trigon MC, kvadrát luna (2. dom) a mám v ňom Jupiter, ktorý je zas vládcom 5. domu, a je v opozícii s Lunou, sextile s Marsom v 6. dome a v kvádre so Saturnom tiež v 5. dome...
Predpokladám, že ak by sa to týkalo samotnej smrti, tak to beriem, že čo bude príčinou, alebo spôsobom.. napríklad urán - náhle... Aj v 6. dome mám nábehy na náhle ochorenia, ale aj rýchle uzdravenia.. Takže u mňa z prepracovanosti proste vždy časom prišlo niečo, čo ma zložilo zo dňa na deň.. ale niekedy aj zo dňa na deň prešlo... No beriem na vedomie aj Pluto, ktoré inak vládne 8. domu všeobecne a ja ho mám v opozícii so Slnkom... takže rátam, že mi raz srdce povie svoje nie.. už teraz vidím, že časom budem, či chcem alebo nie, vedená u kardiológa..
Ale ťažko povedať, keďže sa mi veľmi spája 8. dom s 5... vládcov mám vymenených... dúfam, že to nebude o hazarde... nie som ten typ...a dúfam, že to nebude pri pôrode...alebo že mi neumrie dieťa...
Tebe sa to prepája s domom kariéry... podľa mňa keď už smrť, tak na dlhodobé ochorenie...ale tiež to podľa mňa svedčí, že sa kariérne zaoberáš, alebo budeš zaoberať záležitosťami 8. domu..
martinbd
martinbd | 4.6.2015 18:24
keďže sa ti nič nestalo, tak som čakal, že to tam nebude nejaké príliš disharmonické. Ten retro Merkúr bol asi spúšťač, ale asi ten Urán na hlavnej osi, aj v solári bol vtedy na hlavnej osi.
neznámy
neznámy » martinbd | 4.6.2015 20:09
Tak pokiaľ viem, ten Urán v 8. dome je aj predzvesťou smrti blízkeho človeka, ktorá veľmi otrasie so životom nositeľa tohto aspektu... Ah ja by som sa tak veľmi chcela vyznať v horoskopoch aby som si to vedela vyložiť, ale ... jaksik mi to nejde... Ja viem, že asi nie, ale nechcela by si sa mi na to celé mrknúť? :D Som strašne zvedavá.
neznámy
neznámy » martinbd | 4.6.2015 20:11
Pardon teda... *nechcel :D
kozorozka
kozorozka » martinbd | 4.6.2015 21:15
:) myslela som to tak, ze sa neda, ak by chcela vediet presny cas ci datum, lebo je mnoho faktorov, ktore to ovplyvnuju.
Inak je to dost velke riziko vziat si na svedomie takuto "predpoved". Nieco podobne som zazila, a odvtedy tj pre mna strasna nocna mora.
Dobry astros by cas smrti niekoho nemal nikdy povedat. Myslim, ze to cloveku znici a vezme nadej.
Sposob umrtia sa prddpovedat da, tj jasne.
Ja mam v 8.dome Strelca Neptun, podla vsetkeho moja smrt bude spojena s bezvedomim -ZZZZ-
A poukazuje to aj na zvlastne neurolog.och.
Zaujimave je, ze vacsina ludi zacne pri kontakte s astrologiou riesit medzi prvymi informaciami prave 8.dom a smrt. -COOL-
neznámy
neznámy | 4.6.2015 22:02
Ja mam v 8. dome pluto. Zrejme uvidim umriet samotnu smrtku s kosou, alebo tak nieco :D
neznámy
neznámy | 4.6.2015 22:54
,,
Pokud je naopak vibrační pole Štíra vázáno na osmý dům, může následkem krachu dojít buď k sebevraždě, nebo jinému, násilnému způsobu úmrtí.
´´


Mám VIII.dům ve Štíru a vládce VIII.domu v VII.domě.

Osoba, která se se mnou vztahovala, ex, mi umřela.

Bude to pokračovat, tj. opakovat se?
neznámy
neznámy | 5.6.2015 00:06
Aj ja mam vladcu VIII. domu v VII. Ale nikdy okolo mna smrt vdaka bohu nelietala. Neviem si predstavit, nieco take.

Ale ked uz sa to spomina, nemam ziveho ani jedneho dedka. Musim si este raz prejst tens voj radix.

A to mam luna 8. dom kvadr. saturn.

A rovnako mars.
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 5.6.2015 00:44
Zaujímavé, ja som úplne zabudla na vnímanie smrti ako takej.. nemusí asi ísť len o kontakt so smrťou nami samými - naša smrť.. ale zaoberať sa smrťou, stretávať sa s umierajúcimi, .. Ja vlastne nemám za sebou veľa pohrebov.. našťastie niektoré odchody príbuzných som nevnímala, lebo boli ešte kým som buď ešte nebola, alebo som bola primalá, aby som to vnímala ako bolesť... zato moje "ja" som už pochovala párkrát... Paradoxne som však smrť ako takú, konkrétnu spoznala v priebehu posledného desaťročia... najíntenzívnejšie posledných rokov... v rámci profesie... viedla som umierať rôznych ľudí, aj pomaly, aj rýchlo...a popravde už viem, ako umrieť určite nechcem (akoby som mala na výber :D)... Skrátka smrť mám doslova odžitú...a sama sa čudujem, ako som dokázala dozrieť do takého štádia, že som dokázala ľudí "odprevadiť" a postarať sa o telo... Ale aj vďaka takýmto okolnostiam som pochopila strašne veľa....možno vďačím Jupiteru...
martinbd
martinbd » kozorozka | 5.6.2015 04:45
práve tým sa zaoberali astrológovia, dĺžka života a dátum úmrtia, napríklad pomocou primárnych direkcií, ktoré sú dosť presné, ale závisia od presného času narodenia a asi preto s nimi málo kto pracuje.
Ale súhlasím, nie je to etické, predpovedať niekomu dátum smrti.
Mňa smrť v horoskope nezaujímala skoro vôbec, až po dlhšom čase som bol nútený sa tým zaoberať.
Dogi
Dogi | 5.6.2015 07:31
Súhlasím s tým, čo tu napísal martinbd.
Aj ja mám Urán vládcu 8.domu a nikdy som adrenalínovo neriskovala, mala som len drobné úrazy bez ohrozenia života. Treba pozrieť vždy celý horoskop. Môj Urán je v Škorpíkovi v 4.dome, kde je vládcom Venuša (Váhy). To sa napr vykladalo jednoducho ako smrť v rodinnom prostredí, resp zmena pomerov v rodine ku koncu života. Zatiaľ to mne prináša najmä výrazné zmeny v rodinnom prostredí, zmeny vzťahov, pomerov, vrátane smrti, a aj vo finančných otázkach, ktoré sú zdieľané v rámci rodiny výrazné zmeny a aj problémy s dedičstvom.
neznámy
neznámy | 5.6.2015 08:41
-LOL--LOL-

V osmým domě nemám žádnou planetu,ale vládcem domu je Jupiter (v sedmém domě).

"Změna ve společenském životě následkem nějakého úmrtí." ....? nevím,co si pod tím mám představit-ROLL-
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...