mesiac
Štvrtok, 18.4.2024
Meniny má Valér

Astrológia a horoskopy - 

7. dom a obraz životného partnera

neznámy
neznámy | 19.3.2014 10:48
Veľmi ma zaujíma oblasť 7. domu, keďže v mojom prípade je to jeden z dominantných domov. Mám ho vo Váhach, ale všetky planéty, kt. tam mám sú v Škorpiónovi - Saturn, Venuša a Pluto, ako som to tu už viac krát spomínala. Celkovo mám za sebou viacero vzťahov, niektoré viac či menej vášnivé a dramatické, no zatiaľ nemám dojem, že by som stretla muža, kt. by mal zosobňovať muža, kt. by mal byť charakterizovaný vplyvom planét v mojom 7. dome, resp. Descendentom. Descendent by mal totiž charakterizovať okrem našich vzťahov aj muža/ženu nášho života, aspoň ja to tak chápem... Chcem sa vás preto spýtať ako ste na tom vy, či sedí charakteristika vášho Descendentu al. 7. domu na vášho partnera/partnerku, resp. životného partnera?
lak
lak | 19.3.2014 12:50
ahoj :) u mna to vbec nesedi, pretoze desc. mam v baranovi a moj partner je vsetko, len nie baranovity typ :D ale asi to bude slnkom v konj. s marsom v mojom radixe.. kdesi som citala, ze take zeny nosia nohavice vo vztahu :D a som asi prave vdaka tomu dominantna.. a 7. dom mam prazdny.. :)
neznámy
neznámy | 19.3.2014 21:51
Ja mám Decsendent v Býku a prejavuje sa to skôr tak, že do vzťahov vstupujem býčim spôsobom. Je pre mňa dôležitá stabilita a istota po všetkých stránkach. Je to tiež spôsob, akým si predstavujem vzťah s inými ľuďmi, či priateľmi alebo mužským pohlavím. Čiže akoby to bolo skôr o mojom vlastnom prístupe a očakávaniach, čo sa vzťahov týka.
Dogi
Dogi | 19.3.2014 23:17
Mám dsc v Kozorohovi neobsadeny planetami a prejavuje sa to tym ze potrebujem partnera, ktory mi da pocit istoty vo vztahu so silnym zmyslom pre zodpovednost vo vztahu. Moj partner ma v 7.dome Saturn a v partnerskom horoskope mame navzajom prepojene Saturny a Slnka pozitivnymi aspektmi obojstranne. Je to jediny muz v mojom zivote, s ktorym mi vztah funguje.
neznámy
neznámy | 20.3.2014 00:32
toto je jedna z mala veci, ktore u mna astrologicky nesedia vobec....descendent mam v baranovi a vo vztahoch ma tato energia nepritahuje....niekto by povedal, ze je to tym, ze som sama baranom a ascendent (vahy) mam teda v opozicii na slnko, ale nepritahuje ma vobec ani princip vah ako protipol

skor sa to mozno v mojom pripade hodi na vztahy so sirsim okolim (to asi to slnko v 7, plus aj byci merkur v 7), ze tam si cenim baraniu energiu a prechadza mi dom aj do spominaneho byka, cize taka kombinacia vlastnosti mi vyhovuje v beznom jednani s okolim, beznych kamaratstvach, napr. aj v praci, skratka v kontakte s ludmi ako takymi.....ale v partnerskom vztahu vobec
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 20.3.2014 02:42
Ja mám podľa všetkého 7. dom v znamení Vodnára (prázdny), pričom vládcu mám v 5. dome. Myslím si, že sedia na mňa charakteristiky typu túžba byť vo vzťahu nezávislá. Ja si rada žijem svoje a dosť by mi vadilo, keby odo mňa partner očakával niečo konkrétne, či už že ma chce mať v konkrétnej roli alebo mi niečo zakazuje. Neviem povedať aké sú vodnárske vlastnosti, ale skôr by som to prirovnala k živlu. Skrátka potrebujem partnera, ktorý je ako vietor ale zároveň stabilný :) Ale keďže nie len 7. dom je o partnerstve... ťažko sa mi hovorí.
Počas života som mala niekoľko platonických lások, ktoré som poniektoré brala naozaj vážne :P, ale dva skutočné vzťahy boli s Levom a ten druhý aktuálny s Pannou. Jeden bol taký teatrálny, dominantný, ohnivý, ukecaný, ale zato príliš ochranársky v nevhodnom čase a mieste a hlavne hudobne založený hoci strašne lenivý, súčasný je vyrovnaný, zodpovedný, pracovitý, vzdelaný, tiež dominantný, veľkorysý, športovo založený, s nohami pevne na zemi...a dá sa povedať že viac vodnársky bližšie.
martinbd
martinbd | 20.3.2014 07:27
zdravím,
Ja mám v 7 dome (DSC Váhy) 4 planéty, mne by snáď sedelo všetko možné ... každopádne, Saturn je tam podľa mňa dominantou a saturnské typy ma priťahujú, teda napríklad také čo majú na ASC Saturna, hoci s takými dievčatami to nie je ľahké.
Myslím ale, že 7 dom nestačí. Ja mám Mesiac v Panne a partnerka tam mala Slnko. Celkovo, Panny mi dosť sedia. Aj Venuša v Blížencoch mi zapadá, to je typ žien ktoré obdivujem.

Odporúčam brať do úvahy u ženy aj Slnko - znamenie a najdôležitejšie aspekty. Slnko je aj otec a žena si často vyberá podvedome muža, ktorý sa na otca podobá.
Mars, ako to sledujem je skôr to, aký typ muža ženu skôr fyzicky priťahuje, preto sa uvádza že Mars je milenec.
U muža analogicky Mesiac a Venuša.
Ak je vzťahov viac, tak to môže byť dosť zmätok, pretože prvý vzťah je 7. dom, ale druhý je 9., tretí 11. atď. podľa niektorých autorov.
neznámy
neznámy | 20.3.2014 07:36
Suhlasim. Znamenie descendentu odzrkadluje skor moj pristup-FLOWER-.

Ja mam Descendent vo Vahach a muzi Vahy mi nikdy nic nehovorili. Skor ma pritahuju energicky razny muzi, ktory su aktivni, sebavedomi (bohuzial niekedy az trochu arogantni) a neboja sa ist za svojim snom a nic tak lahko nevzdavaju (zeby moja konjukcia Slnko-Mars-Pluto-Vertex?).
Vzdy ma to najviac tahalo k muzom Panna, Baran, Kozoroh a jeden bol aj Skorpion.
Sama mam vo Vahach 4 planety a mozno preto si nepotrebujem doplnit vlastnosti tohto znamenia v partnerovi. Som typ cloveka, ktoremu velmi zalezi na dobrych vztahoch s ludmi a vzdy ma trapi ked viem, ze som niekomu ublizila, niekoho sa niecim dotkla a ze sa kvoli mne trapi. A ked sa vyskytne nejake nedorozumenie alebo nieco vyssie uvedene, alebo vzniknu nejasnosti, vzdy mam vo zvyku ist za tym clovekom a vyriesit to s nim (moj Asc Baran je dost priamociary a taktiez nema rad, ked sa veci presuvaju na neskor, ale chcem to riesit ihned:)). :)
neznámy
neznámy | 20.3.2014 08:15
Hmm...tak ako tak pozeram na to,co ste tu napísali tak ten Desc. na partnera nesedí asi nikomu.Inak,je to pre mňa dosť prekvapivy poznatok kedze doteraz som bola v tom,ze môj zivotny partner bude zosobnenim Desc. a vlastnosti planet v 7. dome, no asi to tak celkom nebude...

Inak, aj na mňa skôr asi sedí,ze Desc. vyjadruje skôr môj pristup a keďže ho mam vo Vahach nemam rada celkovo akékoľvek narušenie harmónie vo vzťahoch a za každú cenu sa snažím vrátiť spat všetko do rovnováhy, no asi aj môj Mesiac vo Váhach tam zohráva úlohu. A presne ako Ty tiez ten Asc. v Baranovi chce mať všetko nepríjemné a nevyhnutné hneď za sebou a nerada presuvam vecí na neskôr.

Inak aj mužmi, kt. ma priťahujú sme na tom podobne. Tiez ma priťahujú sebavedomí, energicki,atraktivni (to je ta Venuša :) ), ale aj zodpovední muži, mierne egocentricki. Saturn myslím tomu dodava prisnost a vážnosť vzťahom s takýmito mužmi.Celkovo mi najviac sedia muži - Panny.

Ďakujem všetkým za názory...
neznámy
neznámy | 20.3.2014 08:35
DSC v Blížencích, u hrotu Luna, Severní Uzel. Mám ráda mentálně založené muže, ale musí být i citliví (nejen intelektuální), jinak si brzo s nimi nemám co říct. Nynější partner je takový mix všeho možného a sice má DSC v Raku, ale Merkura v 7d., takže tam je podobná potřeba, i když jako Merkurického bych ho neoznačila. Zajímavá shoda DSC v Blížencích = partnerův Merkur v jeho 7d., DSC v Raku = moje Luna hrotě mého 7d. Takže 7d nám ovlivňují oběma tyhle planety.
Jinak mě šíleně kdysi přitahovaly intelektuální typy odpovídající merkurickému typu a většina z mých partnerů taková byla. Každopádně si myslím, že je to posílené i tou Pannou, kde mám Mars a Venuši. Ten Merkur se tam nezapře, byť v Panně má trochu praktičtější ráz. Takže mi to možná sedí proto, protože tam mám k tomu více dispozicí v horoskopu.
neznámy
neznámy | 20.3.2014 09:37
Hm,zaujímavé dcs vodnár prázdny Dom vládca v 5 dome u mňa to fungovalo asi tak ž e som si vyberala nepolapitelnych mužov k sebe a pritom som túžila po stabilite a td mne aj v 7 dome dlho tranzitoval neptún a práve sa otáčam do minulosti že všetky vzťahy boli akási ilúzia partnerstva kto vie možno príde k tomu cez dcs začnem pristupovať ku vzťahom -BIGEYE-
neznámy
neznámy | 23.3.2014 10:15
No tak to je naozaj zaujímave, že Ta nepritahuju tipy muzov ani podla Desc. ani opak. Inak, celkovo muzi, kt. by Ta mali fyzicky pritahovat, by mal zosobnovat Tvoj Mars a jeho znamenie. 7. dom je skôr o vaznych partnerskych a inych dlhodobych vztahoch. Ono, ale naozaj sa ten Desc. zhoduje skôr s tym aku energiu vo vztahoch uplatnujeme a ake vztahy preferujeme, ako by mal poukazovat na vlastnosti nasho partnera.
neznámy
neznámy | 23.3.2014 10:35
hej, no, u mna ten 7. dom nesedi ani na vazne vztahy....jedine vdaka merkuru v 7. ma vzdy pritahovali ludia, ktori ma obohatili svojimi myslienkami, vzdy to boli urcitym sposobom intelektualne bytosti, ale nemali ani energiu barana, ani byka a ani nas vztah sa neniesol v duchu takej energie.....naozaj zrejme skor zavazil ten vodnarsky mars v 5. dome, ktory je napol vo vodnarovi, napol v rybach s venusou v rybach tiez v nom a ak mam hladat nejaku spolocnu crtu medzi muzmi, ktori ma pritahovali, tak im vsetkym chybal ohen ako zivel (co mame skoro spolocne lebo moj ohen je len v mojom slnecnom znameni) a mali silnu prevahu kombinacie voda+vzduch, pripadne este prevahu voda+zem v mensej miere....a vlastne vladcom mojho asc. je prave venusa v 5. dome, takze v konecnom dosledku maju u mna aj tie vazne vztahy "prichut" 5. domu
neznámy
neznámy | 23.3.2014 11:14
na mna to sedi, descendent mam v kozorohu, a mozem potvrdit, ze mi vyhovuje zrelsi clovek v uvazovani aj jednani, co casto nie je priamoumerne veku. Saturn je okrem toho v 1. dome ako jediny, a vraj mam saturnske vedro, takze ten kozoroh asi preto aj ked v siedmom dome mam Mars, takze moje vztahy niekedy priebehaju na velmi dynamickej urovni, ale to je asi tym, ze tymto sposobom som schopna emocne riesit veci nielen co sa tyka partnera, vseobecne. Co sa tyka ascendentu v raku teda mna ako protipolu, tak ten ma casto problem s emociami a sebavyjadrenim, co sa moze stelesnovat, napr. travenie, a ine napr. reprodukne zalezitosti:) tam je ale dolezite vyrovnat sa precitlivelostou emocnej pamate a znizenym prahom vnimania citovych zalezitosti, ale to asi raci a vodne zalozeni ludia dobre poznaju:))
neznámy
neznámy | 23.3.2014 11:35
Mám 7 dům v panně a řekla bych, že to dost sedí......manžel má asc. panna.
Jenže mám i urana a pluta v 7d, takže se to někdy dost "tluče"....
neznámy
neznámy | 23.3.2014 11:43
Ja mam descendent v Panne a mozem povedat ze mi vyhovuju ludia, ktorí su praktickí a rozvážni, pretože tým dávaju rovnováhu mojej nepraktickosti a hlave v oblakoch.
Ale niekde som citala ze ludia v neskoršom veku preberajú vlastnosti, ktoré prináležia descendentu..
ruzinka
ruzinka | 8.11.2014 10:56
Descendent mám ve Vahách a tyhle typy přitahuju, ale zatím spíš jako kamarády ( i když je pravda, že jeden z partnerů měl Měsíc ve Vahách). V sedmém domě mám Pluto ve Štíru a chlapi s hodně planetama ve Štíru mě prostě berou :D Podle mě ale nehraje roli jen descendent, ale je toho víc.. třeba Mars. Řekla bych, že partner by měl být taková směs všeho. Mars je spíš ten vzhled a fyzická stránka a descendent zase ukazuje, jak by ten člověk měl působit. No a planety v 7. domě už dokreslují celkový obrázek - co by měl ten člověk mít za kvality.
neznámy
neznámy | 28.8.2017 12:54
Mne to sedí .. 7.dom aj Descendent :)
neznámy
neznámy | 28.8.2017 14:05
Okrem toho treba pozerať aj na zastúpenie živlov... Kto má málo napr. vody, obyčajne ho priťahujú tí, čo jej majú v horoskope dostatok a pod.
neznámy
neznámy | 28.8.2017 14:26
aj mne,,,ale mužov vodnárov sa už vyslovene desím :D
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...