mesiac
Streda, 24.4.2024
Meniny má Juraj

Astrológia a horoskopy - 

12. dom

neznámy
neznámy | 19.4.2014 14:50
Máte nejaké skúsenosti s Plutom v 12. dome, alebo 12. dom v znamení Škorpióna?
martinbd
martinbd | 19.4.2014 15:28
skryté vášne ...
joulutahti
joulutahti | 19.4.2014 15:57
ja mam taku konstelaciu...ale zatial nemam skusenosti...dufam,ze ani nebudem, nie je to velmi povzbudivy vyklad co tak citam-NOOO-
neznámy
neznámy » joulutahti | 19.4.2014 16:13
Napr. v Najdise.cz píšu, že "dvanáctý dům ve štíru ukazuje na tajná a okultní nepřátelství, pohlavní nemoci, množství soudů a cest, někdy i násilnou smrt způsobenou často i zvířaty". Zdá sa mi to byť trošku drsné, tak preto som chcela vedieť niečo viac...
neznámy
neznámy | 20.4.2014 00:36
Ja mám hrot 12.-eho domu vo Váhach, ale celý jeho zvyšok v Škorpiónovi. Moc sa tomu nevenujem, ale keď som si niekedy čítala výklady, často na mňa sedeli výklady pre obidve znamenia (možno aj, lebo mám Venušu vo 8.-om).
Ale samú by ma zaujímalo, ako by to ľudia opísali. :)
Dogi
Dogi | 20.4.2014 00:45
Áno, mám....Pluto v 12.dome navyše v konjunkcii s Asc. Ťažko čitateľný človek s potlačenými emóciami. Vlastne netuším, či ten človek má emócie. Rozhodne ich neprejavuje. Mám podozrenie na psychický problém.
neznámy
neznámy » Dogi | 20.4.2014 11:44
Tiež poznám jednu osobu, ktorá má 12. dom v znamení Škorpióna a Pluto má v 11. dome. Spozorovala som, že vekom u tej osoby narastá záujem o mágiu a nielen o ňu, ale i o tzv. duchovný rozmer. Vyhľadáva spoločnosť takých ľudí, ktorí majú rovnaké záujmy, príp. od ktorých sa môže niečo naučiť. Okruh známych tej osoby sú väčšinou vplyvné osobnosti. A paradox je ten, že aj keď práve nikoho nevyhľadáva a ide von za úplne iným účelom, tak aj tak sa jej pripletie do cesty človek s rovnakým záujmom. Pôsobí dojmom veľmi zvláštneho človeka...
joulutahti
joulutahti » Dogi | 20.4.2014 12:38
tiez to mam v konjunkcii s ascendentom...a tiez neprejavujem emocie (ani zaporne ani kladne)...a som cudna :D aspon podla inych-LOL-
neznámy
neznámy | 20.4.2014 13:13
Píšeš, že ti sedia obidva výklady. Rada by som vedela, že čo konkrétne na teba sedí z výkladu Škorpióna :).
neznámy
neznámy | 20.4.2014 13:18
Na akom stupni je hrot 12d? Aj to je dôležité, hlavne ak sa má jednať o nadanie na mágiu.
neznámy
neznámy | 20.4.2014 13:24
Na 23°. Aj keď si osobne myslím, že na tom vôbec nezáleží na akom stupni je...
neznámy
neznámy | 20.4.2014 13:39
V placiduse? Stupne môžu napovedať o veľa veciach, by si sa čudovala.
neznámy
neznámy | 20.4.2014 13:43
Áno v placiduse. Môžu, ale nie je to pravidlo.
Dogi
Dogi » joulutahti | 20.4.2014 22:20
Podľa mňa problém pri takto postavenom Plute je v tom, že človek môže prejsť vážnou krízou, ktorá zmení osobnosť nepredvídateľným spôsobom. Potlačené emócie sú problém. Pluto pôsobí väčšinou na podvedomej úrovni a ide do extrémov. Treba si na to dať pozor...
neznámy
neznámy | 20.4.2014 23:55
podla mojich skusenosti sa jedna o radikalne, intenzivne, hlboke vysporiadanie (pluto, skorpion) sa spolocnostou, kolektivizmom, svojou "karmou", ci karmou svojho rodu, minulostou (12.dom)...prejavit sa to v zivote moze rozne. aj napriklad tak, ze z kolektivneho nevedomia prenikaju do vedomia obsahy, ktore mozu u cloveka vyvolavat sdesenie, krizu, rozvrat, pricom tieto skusenosti ho mozu posilnit a moze sa vo veciach "nevysvetlitelnych" citit ako doma...ale to je len jeden z moznych vykladov...
neznámy
neznámy | 21.4.2014 00:27
z kolektivneho nevedomia prenikaju do vedomia obsahy, ktore mozu u cloveka vyvolavat sdesenie, krizu, rozvrat



Niektoré typy výkladov, ako napríklad tento, môžu byť pre tých, ktorých sa to týka, veľmi škodlivé. To je práve problém starej astrológie, ktorá neberie do úvahy následky , keď niečo takéto vypustí do davu a neuvažuje nad tým, že to niekoho môže aj negatívne ovplyvniť alebo naplniť strachom. /To platí aj pre tranzity od Pluta/. Napríklad taký Kefer a jeho výklady, toho keby sme sa mali držať, tak sme všetci odsúdení na príšerný život. Fakt hrozné, ako hnusne dokáže astrológia interpretovať niektoré veci a zabúda na to, ako sa po takých výkladoch ľudia môžu cítiť. Hlavne takí, ktorí tomu plne dôverujú a vedia si to aj vsugerovať.
Pri astrológii si treba dávať veľký pozor na slovíčka..... aby bola prospešná.

A k tomu Plutu v 12d by som ja povedala, že tam ide o vedomé nasmerovanie energie, ktorá dostáva na sile od hĺbok kolekt. nevedomia, pre nejaký kolektívny, vyšší zámer /12d/, je tam potenciál ju nazhromaždiť, skoncentrovať a potom vypustiť. Mars koná pre ciele osobných planét, pluto koná pre ciele kolektívnych, takže keď je to v 12d, posiluje sa ešte viac oblasť kolektívu a môže to mať väčšie následky, aké si nositeľ vie predstaviť. Je to silný potenciál /podľa mňa/, pohnúť masami, aj keď nie otvoreným spôsobom, ale z pozície 12d. Vôbec by som nepísala o nejakom rozvrate a zdesení.
neznámy
neznámy | 21.4.2014 10:19
"prejavit sa to v zivote moze rozne. aj napriklad tak, ze z kolektivneho nevedomia prenikaju do vedomia obsahy, ktore mozu u cloveka vyvolavat sdesenie, krizu, rozvrat".

Veľmi pekne si to vystihol a do bodky s tebou súhlasím.
Keďže sa tu jedná o Pluto, Škorpión a 12. dom, tak "miernejší výklad" si ani neviem predstaviť. Pluto nás nabáda, aby sme prijali koniec každej životnej etapy v záujme nového začiatku, ktorý bude nevyhnutne nasledovať. A to sa môže stať napr. pri tej kríze alebo pri tom rozvrate, ktorý si spomenul.
Ďakujem.
neznámy
neznámy | 21.4.2014 12:24
Ja mám iný názor a tiež mám Pluto v 12d.
Ty len kopíruješ vedomosti z astrolexikónu a internetu, ale nedokážeš ich spájať, takže je jasné, že ti je takýto výklad sympatický. Takže nerozumiem načo sa pýtaš, keď to už dávno vieš. Aj tu v osobnom horoskope na zverokruhu je to podobne vysvetlené.
Dogi
Dogi | 21.4.2014 12:47
Kedysi keď som ako mladé dievča začala študovať astrológiu, začala som práve s Keferom a výsledok bol....depresia a prerušenie štúdia na 17 rokov. Podľa jeho výkladov je môj život horor. Fakt ale je, že mnohé výklady sa naozaj aj naplnili, určitými vecami som prešla a musím povedať, že jeho výklady sedia, ale zistila som jednu vec...Kefer bol fatalista a jeho prístup nedáva veľa šancí na vývoj a možnosť spracovať čo nám je dané. Dnes vnímam veci inak. Život je mnohofarebný a aj s ťažkým nákladom sa dá prežiť pekný a plnohodnotný život a mnohé veci sa dajú spracovať. Súhlasím s tým, že treba byť opatrný pri výkladoch a neubíjať ľudí, ale skôr hľadať cestu a riešenia, ale na druhú stranu realita niekedy nepustí. Určite je dôležitý prístup.
neznámy
neznámy » Dogi | 21.4.2014 12:53
:) S tým Keferom som presne začínala aj ja ako 17 ročná a skončilo to presne ako píšeš - depkou. Práve preto si myslím, že ten prístup a podanie je dôležité, aby nedochádzalo k takýmto veciam, alebo ešte k tomu, že niekto sa na to zlé "nastaví" a potom si to bude do života priťahovať.
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...